ESP

Com cal actuar en cas d'incendi?


Una de les situacions en què és possible que ens veiem immersos sense voler-ho, pot ser l'inici d'un incendi bé a casa, bé a la feina. Per això, el millor és tenir certes nocions sobre com actuar, per evitar que veure'ns en una situació d'aquestes característiques ens porti a actuar de manera descontrolada, podent causar-nos mal no només a nosaltres mateixos, sinó també a les persones que es troben a el nostre voltant.


El més important davant d'una situació de risc és mantenir la calma i evitar que el pànic s'apoderi de la situació. Tot seguit, en cas d'incendi, cal avisar urgentment els bombers. És molt important evacuar l'espai on es produeix el foc de la manera més ràpida possible, obviant tota mena de pertinences i tancant la porta, si és possible, en sortir de l'habitatge o despatx on ens trobem, d'aquesta manera evita propagar més el foc. Un cop fora de l'habitatge o despatx és important no fer servir l'ascensor per aconseguir sortir a l'exterior. Per això, el més recomanable és l'ús de les escales, avançat tan baix com sigui possible, ja que el fum i els gasos tòxics tendeixen a pujar amb la calor i avançar enganxat a les parets.


En cas de quedar-se atrapat en una habitació sense la possibilitat de sortir, el millor és tancar la porta i bloquejar-la amb draps humits i obrir una finestra cap a l'exterior per poder respirar aire pur.


Finalment, en cas que es prenguin la nostra roba, el que cal fer és tirar-se a terra cobrint la cara amb les nostres mans i rodar sobre el cos perquè s'apagui la roba.


Seguint aquests consells és possible minimitzar les possibles incidències que pugui causar un incendi, encara que el millor és evitar qualsevol ocasió perillosa que pugui generar qualsevol incident amb el foc.


⇠ TORNAR

Com cal actuar en cas d'incendi?
Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat