ESP

Com fer servir un extintor d'incendis


Com utilitzarem un extintor en cas que sigui necessari

1. El primer que hem de fer és visualitzar una sortida d'emergència per al cas que o puguem apagar l'incendi poder sortir del recinte


2. Els extintors d'incendis en general tenen una anella de seguretat a la part superior on hi ha la maneta de l'extintor, el primer que hem de fer és estirar fort de l'anella de seguretat o precinte que estarà situada al costat de la maneta de l'extintor.


3. Ens haurem de situar a uns 2 o 3 metres del foc per poder actuar i atacar-lo correctament.


4. Encara que qualsevol situació de foc es creés alarma i desconcert si és necessari haurem de parar a pensar uns segons abans de poder actuar. Si buidem l'extintor o extintors sense coneixement del que fem segurament no aconseguirem apagar l'incendi i ja no podrem fer servir cap altre mitjà per poder parar el foc ja que no tindrem més extintors.


Com fer servir un extintor d'incendis


5. Un cop ens situem a 2 o 3 metres del foc haurem de posicionar l'extintor de la manera més vertical possible.


6. Haurem de descarregar l'extintor apuntant sempre cap a la base de la flama, no cometre mai l'error d'apuntar directament a la flama pròpiament dita. En foc s'està originant sempre a la base, on cal actuar. En descarregar l'extintor haurem d'anar movent la mànega de dreta a esquerra per abastar tota la base del foc.


7. En exteriors sempre haurem de buidar l'extintor en la mateixa direcció on es dirigeixi el vent.


8. Mai no haurem de donar l'esquena al foc mentre estiguem usant l'extintor d'incendis.


9. Si tenim diversos extintors i som diverses persones serà molt més efectiu usar-los tots alhora que d'un en un.


10. Encara que hàgim aconseguit apagar el foc buida completament l'agent de l'extintor per evitar que el foc es pugui tornar a reproduir. Deixar mitja càrrega a l'extintor no serveix per a res ja que aquest extintor s'ha de tornar a carregar completament.


⇠ TORNAR

Com fer servir un extintor d'incendis
Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat