ESP

Extintor per a casa


Només es necessita una petita flama perquè de manera lenta o ràpida es pugui convertir en l'inici d'un incendi de gran magnitud. Els primers moments són importants per al desenvolupament. Moltes vegades es pot apagar simplement amb una mà o amb un drap però al cap de pocs segons caldrà un extintor per controlar-lo per després precisar-se intervenció de bombers aconsegueixi aturar el desastre. Un extintor només serveix per atacar focs incipients. No és adequat quan el foc ja s?ha transformat en un incendi.


I on col·loco els extintors?


· A part de seleccionar el tipus, mida i classe adequat, cal que sigui instal·lat i mantingut adequadament.


· S'aconsella almenys un extintor a cada nivell de casa seva, a prop de llocs amb perill potencial d'incendi i també a prop de les portes de sortida.


· La cuina és un lloc de la casa amb més riscos, encara que podria passar en qualsevol electrodomèstic. Per això, tots els recintes que en tinguin han de tenir un extintor a mà. Un extintor de pols i una manta ignífuga són el millor per apagar aquestes flames.


· Ubiqueu els extintors en llocs de fàcil accés i visibilitat, recolzats en suports fixos a una paret, pilar o element vertical. La part superior ha de quedar a una alçada màxima d'1,70 m sobre el nivell del terra.


· En ​​zones més públiques cal senyalitzar gràficament la posició.


Quin extintor em va bé?


Per saber exactament quin tipus d'extintor comprar, has de saber a què et pots enfrontar:


Segons la llei d'Espanya hi ha diversos tipus de foc:

Classe A. Focs de tipus sòlids.

Classe B. Focs de tipus líquids.

Classe C. Focs de tipus Gaseosos.

Classe D. Focs dels metalls.


Com que és un domicili comú, la majoria dels focs són classe A, és a dir sòlids ja que no es poden emmagatzemar líquids inflamables a casa.


El foc es compon de t3 parts, sense elles no hi ha foc:


Oxigen

Combustible

Foc d'ignició


Sent conscient de quin tipus de risc hi ha, i com es pot apagar aquest foc, triarem l'extintor més adequat.


Extintors de pols polivalent AB i ABC. Són extintors amb agent extintor que acaba amb el foc per sufocació traient oxigen. S'utilitzen més perquè valen per a gairebé tots els tipus de foc, encara que en espais tancats pot donar lloc a soscavació ia més es poden fer malbé aparells elèctrics.


Extintors d'aigua. Són extintors que acaben amb el foc a causa del refredament. Molt bons per a focs de classe A, però cal anar amb compte en utilitzar-los en focs de tipus líquid, perquè es pot estendre el foc i en focs amb components elèctrics, ja que l'aigua transmet l'electricitat.


Extintors de CO2 o neu carbònica. Són extintors que acaben amb el foc per sufocació i permeten refredar els materials en combustió en sortir a molt baixa temperatura del contenidor. Es pot fer servir en focs de tipus A i B i són molt pràctics focs amb components elèctrics.


Extintors especials. Són extintors en riscos molt concrets com els focs de metalls.


Recomanacions dús:


1r Conserveu l'extintor en un lloc sec on no us arribi el sol de forma directa. Protegiu el casc exterior perquè estigui excel·lents condicions i reviseu-lo per una empresa autoritzada almenys una vegada per cada 2 anys.


2n Si mai l'heu d'utilitzar mantingueu la calma, proveu-lo al lloc i dirigiu-vos cap al foc. A pocs metres del foc, ha de dirigir el raig de l'extintor cap a la base de les flames, es mou el filtre de banda a banda lentament. L'extintor triga molt poc a buidar-se, per això cal aprofitar-ho. Si aconsegueix apagar-ho sense gastar-ho tot, conservi'l per si es torna a reactivar l'incendi. Si el foc passa a l'aire lliure, tingueu present la direcció del vent.


3r Un cop s'utilitzi extintor porteu-lo a una empresa autoritzada per retimbrar-lo i omplir-lo ja que seran les úniques que garanteixin la vostra tranquil·litat.


I quines mides trio?

Els extintors varien de mida des d'1 quilo a 50 quilos. En un vehicle pot portar un quilo, a casa el tamany més habitual és el de 6, els de 50 només es recomana en instal·lacions amb gran càrrega de foc.


On comprar-lo?

Per fer una bona compra, cal mirar que compleixin la normativa vigent al país i que les especificacions tècniques siguin les correctes. L'eficàcia dels extintors en cada tipus de foc es pot veure en un adhesiu que tenen al casc exterior i en números per saber en quin foc utilitzar. Familiaritza't amb ells.


⇠ TORNAR

Extintor per a casa
Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat