ESP

Extintor per a comunitat de veïns


L'extintor ha d'estar en bon estat, el seu emplaçament ha de ser visible i accessible, han d'estar propers a les sortides d'evacuació i, preferentment, sobre suports fixats o paraments verticals, de manera que la part superior de l'extintor quedi com a màxim 1,70 m. sobre el terra.


De pols: és el tipus més comú i usat a qualsevol edifici. És indicat per a focs de tipus A, B i C i en ser de pols evita el risc elèctric. És el més recomanable per a cases, oficines o qualsevol edifici.


De CO2: El CO2 és un gas i per tant no condueix l'electricitat. Aquest tipus d'extintors són aptes per a focs de tipus A, B i C. Solen ser usats on hi ha elements on l'extintor pot causar més mal que el foc. Per exemple si fem servir un extintor estàndard en un lloc on el valor dels materials és molt alt (un laboratori per exemple amb màquines molt cares) podríem fer malbé amb l'escuma o la pols màquines molt valuoses, això ho evitem amb aquest tipus d'extintors ja que en ser un gas no malmet els equips.


D'escuma: Ideals per a focs de tipus A i B, tots hem vist alguna vegada els bombers en algun simulacre ruixar amb escuma. Com l'anterior és perillós en presència d'electricitat.


  • - Els extintors en general tenen una anella de seguretat, el primer és estirar fort de l'anella de seguretat que està situada al costat de la nansa de l'extintor.
  • - Situar-se a uns 2 metres del foc per poder atacar-lo correctament.
  • - Tot i que la situació de foc crea alarma i desconcert si cal aturar-se a pensar uns segons abans d'actuar. Si buidem l'extintor o extintors al boig possiblement no aconseguim pagar l'incendi i ja no tindrem més extintors.
  • - Un cop situats a 2 metres del foc posicionar l'extintor de manera vertical.
  • - Descarregar l'extintor apuntant cap a la base de la flama, no cometre l'error d'apuntar a la flama pròpiament dita. En foc s'està originant a la base, on hem d'actuar. Quan descarregueu l'extintor aneu movent la mànega d'esquerra a dreta per abastar tota la base del foc.
  • - En exteriors sempre buidar l'extintor en la mateixa adreça que el vent.
  • - Mai donar l'esquena al foc mentre fem servir els extintors.
  • - Si tenim diversos extintors és molt més efectiu fer-los servir alhora que d'un en un.
  • - Encara que hàgiu aconseguit apagar el foc buidi completament l'extintor per evitar que el foc es reprodueixi. Deixar mitja càrrega dins un extintor no serveix de res ja que aquest extintor cal recarregar-ho igualment.

L'extintor és el primer element que es fa servir en els primers minuts d'iniciació d'un foc, per tant es pot afirmar que en depèn que la propagació del foc s'eviti o no. Per triar un bon extintor cal conèixer quin agent extintor és el més adequat per al tipus de foc que s'ha produït.


⇠ TORNAR

Extintor per a comunitat de veïns
Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat