ESP

Extintors per a comunitats


El extintor és el primer element que s'utilitza a l'inici d'un foc en una comunitat, i en depèn que s'eviti o no propagació del foc. Per seleccionar un bon extintor cal saber quin agent extintor és el més indicat per al tipus de foc que s'ha produït.


El extintor s'ha de trobar en bon estat, el seu emplaçament ha de ser visible i accessible, han d'estar propers a les sortides d'evacuació i, sobretot, sobre suports fixats o paraments verticals, sense que la part superior de l'extintor sobrepassi els 1,70 m. sobre el terra.


De pols: és el tipus més habitual i utilitzat a qualsevol edifici. Es recomana per a focs de tipus A, B i C. Evita el risc elèctric. És el més recomanable per a oficines, cases o edificis.


De CO2: El CO2 és un gas que no condueix l'electricitat. Aquest tipus de extintors són idonis per a focs de tipus A, B i C. Solen ser utilitzats on hi ha elements on l'extintor pot fer malbé més que el foc.


D'escuma: Aptes per a focs de tipus A i B, però és perillós en presència d'electricitat.


▶︎ 1 -Els extintors solen tenir una anella de seguretat, el primer que cal fer és estirar fort de l'anella de seguretat que està col·locada al costat de la nansa de l'extintor.

< br>

▶︎ 2 - Per poder atacar-lo correctament, Situar-se a uns 2 metres del foc


▶︎ 3 - Cal aturar-se uns segons abans d'actuar, ja que si es buida l'extintor al boig es podria desaprofitar sense apagar el foc.


▶︎ 4 - Un cop col·locats a 2 metres del foc posar l'extintor de manera vertical.


▶︎ 5 - Descarregar l'extintor apuntant a la base de la flama. En descarregar l'extintor anar movent la mànega d'esquerra a dreta per agafar tota la base del foc.


▶︎ 6 - En exteriors es recomana buidar l'extintor a la direcció del vent.


▶︎ 7 - Mai no donar l'esquena al foc mentre es fan servir els extintors.


▶︎ 8 - Si hi ha diversos extintors per a comunitats és molt més efectiu utilitzar-los alhora.


▶︎ 9 - Encara que hagueu apagat el foc buida tot l'extintor per evitar que el foc es reprodueixi. Deixar mitja càrrega a l'extintor no serveix de res ja que cal tornar-lo a carregar.


⇠ TORNAR

Extintors per a comunitats
Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat