ESP

Oferta d´extintors a Barcelona


Els extintors és el primer element contraincendis que s'usés en els primers minuts de l'inici d'un foc per això és tan important tenir-los i saber fer-los servir, per tant es pot afirmar que en depèn que la propagació del foc o es pugui evitar. Per triar l'extintor més adequat per a cada tipus de foc, cal conèixer quin agent extintor és el més adequat per al tipus de foc que s'ha produït.


Els extintors han d'estar en bon estat per a la seva utilització, la seva ubicació ha de ser accessible i visible, han d'estar molt propers a les sortides d'evacuació i si és possible sobre suports fixats a la paret de manera que la part més alta de l'extintor quedi com a màxim a 170 cm. sobre el terra.


Tipus d'extintors per a Comunitats de Propietaris i Empreses

Extintor de pols: és el tipus més utilitzat i utilitzat a qualsevol empresa o edifici. És indicat per als tipus de focs A, B i C i en ser un extintor de pols evita el risc elèctric. És el més recomanable per a oficines, cases o qualsevol edifici.


Extintor de CO2: L'Extintor CO2 està compost per un gas i per tant és el més indicat per a llocs elèctrics ja que no condueix l'electricitat. Aquest tipus d'extintor són aptes per als tipus de focs de A, B i C. Solen ser utilitzats on hi ha elements on l'ús de l'extintor pot causar més mal que el foc. Per exemple si fem servir un extintor de pols en un lloc on el valor econòmic dels materials és elevat (un laboratori per exemple amb màquines elèctriques) podríem arribar a fer malbé amb l'extintor de pols ABC les màquines, això ho podem evitar amb aquest tipus de extintors de CO2 ja que en ser un gas no malmet els equips elèctrics.


Extintor d'escuma: Són ideals per als tipus de focs A i B, tots hem pogut veure alguna vegada els bombers en algun simulacre ruixant amb escuma un inici d'un foc. Igual que l'anterior no és recomanable, és perillós en presència d'electricitat.


En cas d'incendis com utilitzarem l'extintor

Youtube


1r . L'extintor en general té una anella de seguretat, el primer és estirar ella fortament que està sempre situada al costat de la maneta de l'extintor.


2n . Hem de situar-nos a uns 2 metres del foc per poder controlar-lo ràpidament i correctament.


3r . Tot i que la situació de foc pot crear desconcert i alarma si cal, hauríem de parar a pensar uns segons abans de poder actuar. Si buidem el o els extintors sense coneixement de com poder-los fer servir possiblement no aconseguim a pagar l'incendi i ja que no tindrem més extintors.


4rt . Podrem descarregar l'extintor apuntant sempre cap a la base de la flama i movent la mànega en forma de ventall, no cometre mai l'error d'apuntar directament a la flama. En foc si s'està originant a la base, on sempre hem d'actuar.


5è . En cas d'utilitzar els extintors a l'exterior, sempre buideu l'extintor en la mateixa direcció que el vent.


6è . Mai no cal donar l'esquena al foc mentre fem servir els extintors i sempre tenir una possible sortida del lloc on s'està iniciant el foc.


7è . En el cas de tenir diversos extintors i si hi ha diverses persones serà molt més efectiu usar-los alhora tots.


8è. Encara que hagi pogut aconseguir apagar el foc buidi sempre completament l'extintor per evitar que el foc es pugui reproduir una altra vegada. Deixar mitja càrrega a l'extintor no serveix de res ja que aquest extintor cal tornar-lo a carregar igualment.


⇠ TORNAR

Oferta d´extintors a Barcelona
Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat