ESP

Extintors per a casa


Extintors per a casa

Si el vostre objectiu és comprar un extintor per a casa , si voleu conèixer el vostre ús a la llar us convidem a llegir l'article complet.


El foc és una reacció química que progressa amb rapidesa. En el cas de la majoria dels focs domèstics només calen tres elements perquè es produeixi aquesta reacció: comburent, combustible i energia d'activació, o el que és el mateix: oxigen, un material combustible i calor.


Per aturar la reacció química (per apagar el foc) n'hi ha prou amb eliminar un dels tres elements. En ambient domèstic, el més senzill i segur és eliminar l'oxigen, aquest procés s'anomena sufocació.


És el que fem quan llancem sorra en una foguera per apagar-la o quan tapem una paella on crema oli o quan fem servir un extintor de pols ABC ––que és el que recomanem en ambient domèstic.


Una altra estratègia pot ser reduir l'energia del sistema, és a dir, refredar. És el que passa quan aportem aigua o fem servir un extintor de CO2. Aquesta estratègia és poc recomanable en ambient domèstic: l‟aigua és conductor de l‟electricitat i pot difondre el foc quan s‟aporta a combustibles líquids; per la seva banda, l'extintor de CO2 pot ser útil en petits focs i té l'avantatge que no embruta, però el seu ús requereix formació presencial. L'expansió del gas absorbeix una gran quantitat d'energia de l'ambient i pot causar greus cremades per congelació. És un dispositiu poc adequat en ambients infantils.Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme

iso-9001

WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat