ESP

Manteniment contra incendis


Tipus d'extintors

L'extintor d'incendis és un aparell, manual i portàtil, que conté dins un agent extintor i que tindrà la finalitat de dificultar la combustió. S'utilitzarà com a primera línia de defensa o com a complement a l'extinció de l'incendi, principalment al fet que el seu funcionament és limitat.


L'extintor tindrà com a màxim 20 anys de vida, l'extintor passarà la major part del seu temps inutilitzat a la seva ubicació habitual, hem de ser molt conscients que tindrem pocs minuts si volem apagar el conat d'incendis en què ho arribem a necessitar es converteix en un element decisiu dins una emergència.


És molt important abans d'utilitzar l'extintor aturar-se a pensar en el funcionament ja que es tracta d'un aparell manual, ja que si no sabem utilitzar-lo no servirà de res. Vol saber com s'utilitza un extintor premi aquí.


Durant l'emergència no serà oportú aturar-nos a mirar les instruccions, seria convenient intentar haver-ho fet amb anterioritat et recomanaríem que fessis una ullada als teus extintors per conèixer de quin tipus són i per a quins tipus de foc estaran recomanats, fins a quina tensió elèctrica poden ser aptes, etc...


Manteniment contra incendis


Ens podem trobar amb diferents tipus d'extintors.


Els més habituals seran: els extintors Pols ABC i els extintors els de CO2.


Extintor de pols ABC

Els extintors de pols deuen un nom a l'al·lusió directa als tipus de foc per als quals està dirigit, A: el combustible en estat sòlid, B: el combustible en estat líquid i C: a l'estat de Gas. Es tracta de l'agent extintor que realitza l'extinció ràpida i no tòxica, encara que cal saber i poder recordar que en funció de l'espai on s'utilitzi pot crear problemes respiratoris a causa de l'ambient polsós i de fum que es cregui, també podrà provocar la manca de visió.


A Ruva Seguretat disposem d'extintors portàtils de pols ABC de:


- Extintor de pols de 1kg

- Extintor de pols de 2kg

- Extintor de pols de 3kg

- Extintor de pols de 6kg

- Extintor de pols de 9kg

- Extintor de pols de 12kg

- Extintor de pols de splinklers de 9kg

- Extintor de pols de splinklers de 12kg

- Extintor portàtil de 25kg

- Extintor portàtil de 50kg


Extintor de CO2

Els extintors de CO2 o diòxid de carboni també són coneguts amb el nom d'Anhídrid carbònic o de Neu carbònica (per la seva aparença en solidificar-se), és un agent gasós, inodor i incolor que es troba emmagatzemat dins de l'extintor en estat líquid i la seva funció principalment és davant de la combustió és apartar l'oxigen, encara que també té un efecte refrigerant, reduint els nivells de calor. No deixés residu després de ser utilitzat.


A Ruva Seguridad disposem d'extintors portàtils de Co2 de:


- Extintor de Co2 de 2kg

- Extintor de Co2 Amagnètic de 2kg

- Extintor de Co2 de 5kg

- Extintor de Co2 Amagnètic de 5kg

- Extintor portàtil de Co2 de 10kg


⇠ TORNAR

Manteniment contra incendis
Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat