ESP

Manteniment de sistemes contra incendis a comunitats de veïns


Manteniment de sistemes contra incendis en comunitats de veïns


Mantenim els sistemes contra incendi i extracció forçada de garatge i en Comunitats de Veïns. Els sistemes més freqüents amb les operacions de manteniment són:


▶︎ Extintors d'incendi: habitualment distribuïts a les escales de la finca i garatge; es poden trobar a quarts tècnics, a terrats i urbanització, de vegades fins i tot a armaris d'extintor. Les operacions de manteniment han dassegurar que funciona quan es necessita. Cal retimbrar-los cada 5 anys, amb vida útil de 2


▶︎ Columnes Seques: s'ubica a torres altes oa garatges amb més de tres plantes sota rasant. Les operacions de manteniment han d'assegurar que les preses a pis i façana obren i tanquen fàcilment, i el bon estat de la columna: estanquitat, purgador, etc.


▶︎ Sistema de Boques d'Incendi: habitualment són al garatge de la finca. Poden ser de diàmetre 25 mm o 45 mm, segons la data en què es van instal·lar. El risc se sol cobrir amb BIES de 25 mm. Les tasques de manteniment es basen en veure que la vàlvula de la BIE obri fàcilment, que tingui la pressió mínima necessària, 2 bars dinàmics, i que la mànega estigui ben enrotllada i llesta per funcionar si és necessari.


Sistema de Boques d'Incendi


En moltes finques, les mànegues antiincendis s'usen per netejar els garatges, cosa que és una molt mala pràctica. No s'ha de fer. Quan s'utilitzen les boques d'incendi per a un fi que no és seu hi ha riscos:


◇ l'equip de bombes podria arribar a arrencar i donar lloc a conseqüències greus.


◇ Les mànegues no se solen ben enrotllades, i les vàlvules no es tanquen bé, de manera que es dóna lloc a degoteigs, fins i tot en omplir-se la mànega i pressuritzar-se, rebentant i trencant el vidre de la BIE.


▶︎ Grup de bombes Contra Incendis:  Estan al garatge de la finca, i es dissenyen per brindar serveis a les BIES i cortines d'aigua. Les tasques de manteniment s'asseguraran que l'equip de bombes estigui disponible per funcionar quan calgui. Per això es requereix arrencar les bombes de forma periòdica, usant el circuit de proves. Almenys cal comprovar els punts nominals de les bombes i el funcionament en buit, també el tarat de les vàlvules de seguretat. Pel que fa a bombes dièsel, es comprovaran les bateries, nivells d'oli i gasoil, el carregador, així com el canvi de filtres i aire de forma periòdica.


▶︎ Sistema de detecció d'incendi: la norma exigeix ​​que hi hagi sistema a garatges de més de 500 m2, així mateix es protegeixen els trasters. La central del sistema sol ser a la garita de control.


Sistema de detecció d'incendi


El manteniment del sistema s'encarregarà de comprovar el funcionament dels sensors i de les maniobres. Les proves s'han de fer en condicions normals i bateries. Busca evitar les falses alarmes. El sistema de detecció també s'encarregarà del funcionament dels sistemes d'extracció de fum d'incendi, maniobra que s'ha de comprovar quan s'hagi dissenyat així el risc.


▶︎ Sistema de detecció de CO: aquest sistema s'encarrega que la concentració de CO no superi les 50 parts per milió. Els sensors de CO necessiten manteniment: els filtres cada 2 anys i els sensors cada 4-5.


Els sensors de CO només detecten aquest gas, no obstant moltes emissions dels cotxes, especialment dièsel, no són majoritàriament de CO, sinó de NO, per la qual cosa moltes vegades els sistemes d'extracció no poden ventilar aquestes contaminacions de manera adequada.


▶︎ Sistema d'extracció forçada de garatge: Serveix per evacuar i renovar l'aire del garatge quan la concentració de CO supera els nivells màxims permesos. Es pot fer servir també assegurar l'evacuació dels fums si hi ha incendi. Es troben preparats per suportar 400 ° C dues hores.


▶︎ Sistema de llums d'emergència: Il·luminen les vies d'evacuació quan falla el subministrament elèctric de l'edifici.


⇠ TORNAR

Manteniment de sistemes contra incendis a comunitats de veïns
Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat