ESP

Senyalització contra incendis


Senyalització contra incendis

Amb l'entrada en vigor de la normativa UNE-EN ISO 7010:2012/A7:2017, es planteja l'objectiu d'actualitzar i harmonitzar els senyals de seguretat a nivell europeu.


A causa d'aquesta normativa, molts dels senyals es veuran afectats dels canvis realitzats, com els senyals contra incendis, emergència, obligació, prohibició i perill, etc. Mentre unes ja han patit canvis lleus, altres pictogrames s'han modificat de forma substancial. Tot això per tal de millorar l'enteniment i l'eficàcia dels senyals.


Amb això, la norma no exigeix ​​canviar-les de manera immediata, però si recomana anar actualitzant els senyals a la nova normativa internacional.


Segons exigència del CTE-Codi Tècnic d'Edificació, per a la senyalització dels mitjans de lluita contra incendis, a les vies d'evacuació i sortides d'emergència s'han d'instal·lar els pictogrames de les Normes vigents UNE 23033-1:1981 (Seguretat contra incendis. Senyalització) i la norma UNE 23034:1988 (Seguretat contra incendis. Senyalització de seguretat. Vies d'evacuació).


Senyals d'evacuació d'emergència i contra incendis.


De moment s'està fent ús de la normativa actual, però l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) ja està estudiant el canvi dels pictogrames existents d'aquestes normes (UNE 23033 i UNE 23034) per actualitzar-los als de la norma UNE-EN ISO 7010:2012/A7:2017, a causa de la necessitat d'unificar tots els pictogrames i textos amb la UE.


Grimec
Empresa homologada contra incendis
Aerme

iso-9001

WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat